nancy knaap restauratie

ATELIER

papier

plantaardig materiaal

gemengde materialen

dierlijk materiaal

steunen

Sinds 1984 werk ik in dit atelier aan It Plein te Easterlittens.

 

De afgelopen 22 jaar veranderde mijn atelier geleidelijk van schildersatelier via boekbindatelier tot restauratieatelier. In hetzelfde pand (beneden) werkt beeldend kunstenaar Joseph Visser. Zijn atelier staat vol met boekdrukpersen, bokken met loden letter, een etspers, een grote snijmachine, een perforeermachine en een verguldpers (o ja, en nog 2 papierboren); we zijn telkens weer blij als er tóch nog een apparaat bij blijkt te kunnen na veel denk- en schuifwerk.

 

Mijn atelier bevind zich op de bovenverdieping, meteen onder het dak. Er is warm en koud water, er staan een kleine snijmachine en een bordschaar, verschillende naaibanken en boekenpersen, een paar grote waterbakken om prenten in te kunnen spoelen of bleken en een stereomicroscoop.

 

Mijn twee werktafels staan beide op wieltjes en kunnen tegen elkaar geschoven worden om één grote tafel te vormen. Nieuw boekbindlinnen en ander materiaal op rollen is opgeborgen in lange grijze regenpijpen met doppen op de uiteinden om ze tegen stof te beschermen. Hoewel ik ook veel op locatie werk is het altijd heerlijk om in de rust van mijn eigen atelier te kunnen werken.

HOME

T T T